Wieler Toer Club De Hellen ontwikkel

Inlogformulier

Korte meerdaagsen

2010: Trainingsweek Mallorca

Door: Peter Hamilton
 
Juni 2010 

Trainingsweek bij Fred Rompelberg in Mallorca 

Even een weekje er tussen uit waren de gedachten van ons fietsvriendenclubje maar dan wel met de wens dat de dames onder ons konden zonnen en winkelen. Dus maar domicilie gekozen bij Fred Rompelberg op Mallorca. De vliegreis en verblijf tijdig geboekt bij Ryanair en Fred Rompelberg (de snelste man te wereld op de fiets op de zoutvlakte, 268 km per uur) die ons nog wat groep en vroeg boek korting aanbood. Fred Rompelberg verzorgd voor ongeveer 5000 mensen per jaar een fietsvakantie op het eiland Mallorca.( www.fredrompelberg.com)

De vliegreis via Reeshof taxi naar Charleroi en met Ryanair naar het zonnige Mallorca verliep voorspoedig en in een kwartier waren wij in het Taurus hotel waar Fred Rompelberg gehuisvest is met zijn fietsvakanties. joomplu:1057Bij de aankomst konden wij bij vrouw Tini een shirt passen en voor een luttel bedrag een bijpassende fietsbroek nemen. Meteen maar een van de 500 zgan. huurfietsen aangemeten en een proefritje gemaakt rond het hotel.

Na een goede verkenning van El Arenal en de boulevard die grenst aan Palma (15 km lang) zijn we zaterdag gaan fietsen langs de kust. Zondag zijn we met de dames met de bus naar Palma de Mallorca gegaan om deze prachtige stad te bezoeken en een rit te maken met het boemeltreintje naar Port de Soller in het noorden van Mallorca om op maandag aan te treden bij de overige fietsers die op dat moment aanwezig waren om met het team van Fred op stap te gaan.

 

Voor een rustig begin hebben wij ons in laten delen in de hobby groep die gemiddeld 100 km per dag wilde rijden met een gemiddeld tempo van 28. De groep bestond uit 13 fietsers die net zoals wij redelijk konden fietsen dus ging het tempo al snel omhoog op het vlakkere deel van de oostkust (Colonia St. Jordi).Dinsdag werd het meteen (na de groepsfoto's) het binnenland verkenen en hoogtemeters maken (richting Orient 460 mtr. hoog).

Woensdag rustdag voor de Fred Rompelberg fietsers maar voor ons een ritje naar Santa Ponsa langs de kust. Donderdag de zwaarste dag voor onze groep via Valdemossa naar Soller met 1250 hoogtemeters en 120 km op de teller keerde we richting het hotel terug maar in de afdaling ging het fout met de clubkampioen, in een haarspeldbocht brak het voorwiel uit en ging hij tegen het asfalt, met een licht gehavende fiets en enkele schaafwonden kon de rit weer vervolg worden naar het hotel , waar de fiets meteen door de mecaniciens van het Rompelberg team in orde gemaakt werd en de wonden verzorgd. Vrijdag de laatste fietsdag met teamleider Dirk–Jan Beens richting Randa met een klim van 542 meter. Zaterdag nog 60 km uitgefietst en de koffie genuttigd in een leuke baai genaamd Cala Pi.

joomplu:1058Resumerend kunnen we terugkijken op een goed verzorgde fietsvakantie door het Fred Rompelbergteam , met ongeveer 700 km, 5000 hoogtemeters, goede weersomstandigheden, op een fijn vakantie-eiland en tevreden (gebruinde) dames om ons heen.


Ad en Annie van der Sluys, Cees en Ans Leijten, Ad en Hennie Sprengers, Peter en José Hamilton

up