Wieler Toer Club De Hellen ontwikkel

Inlogformulier

Korte meerdaagsen

2015: Prachtige Pyreneeën klimweek


Prachtige Pyreneeën klimweek
Prima weer, mooie landschappen, lekkere diners en een fijne deelnemersgroep omlijsten een zeer geslaagde klimweek in de Pyreneeën.

De harde feiten op een rijtje:

• Bestemming: Hoge Pyreneeën

• Standplaats: Lourdes

• Periode: zaterdag 18 juli tot zaterdag 25 juli

• Klimmers: Familie Dejonckheere (Hendrik, Maaike, Dieter en Tijl), Henny Petit, Jos Goosen, Ad Toepoel, Johan de Bont, Herman Diels (bekend van Scorito) en Jan van Nunen

• Supporters: Wilma Toepoel, Jenny de Bont en Sophie Diels

• Cols: Spandelles, Soulor, Aubisque, Cauterets, Lingous, La Croix Blanche, Tourmalet, Bales, Portillon, Aspin en Hourquette

 

Door de ruime en comfortabele Mazda van Henny en de lege nachtelijke snelwegen verliep de heenreis, op een door mij veroorzaakte flits na, vlekkeloos. We arriveerden rond het middaguur in ons hotel, Les Jardins des Lourdes. We verbleven in residences. Klinkt goed en was ook gewoon goed. Voordeel daarvan is een eigen keukentje om te ontbijten. Aan schone handdoeken en wc- papier geen gebrek want onze fietsen mochten we stallen in de opslagruimte.


Het knagen van de Aubisque
Enthousiast fietsten we zondag naar Argeles-Gazost om te beginnen aan onze eerste beklimming, de Col de Spandelles. Die is vooral zwaar door onregelmatigheid. Er zitten diverse stukjes in van 13 à 14 procent. Vervolgens de Soulor op. Boven op die col zijn we in een berghut neergestreken voor café, tarte en cola. En om bij te komen en te overleggen over het vervolgtraject. Het was de bedoeling om na de Soulor de Aubisque nog te doen maar bij bijna iedereen was het beste er van af. Alleen Henny gaf aan verder te willen. Plotsklaps klonk het onder klimmers alom bekende geluid van Hendrik: "auwh, auwh, auwh, kramp". Desondanks gaf hij binnen een halve minuut, met jeugdige overmoed, aan ook nog mee naar boven te willen. Door een rustige en verstandige Maaike werd dat voornemen echter met een resoluut "jij gaat niet mee naar boven!" afgeserveerd. We besloten gezamenlijk terug te gaan. Dat bleef dagenlang knagen. Alleen de snelle groep (Dieter en Tijl) slaagde er in op de eerste dag ook de Aubisque te trotseren.

 

up
StartVorige123VolgendeEinde