Door: Johan Smits
 
Augustus 1999

Het was juli 1999 en de Tour was me een paar dagen voor geweest. We zaten op een camping in Valreas en van daar uit ben ik met de auto naar Malaucène gereden.
Het was een lekkere warme dag van rond de 30 graden toen ik halfweg de morgen aan mijn beklimming begon.
De aanloop was glooiend en eenmaal in het bos aangekomen werd je zowat opgevreten door de vliegen die op je zweet afkwamen maar gelukkig waaide het nogal zodat je toch de broodnodige verkoeling kreeg. De percentages waren heel afwisselend met 7 procent tot zowat het dubbele zodat ik van mening ben dat dit de zwaarste kant is. Want de Bédoin-kant vond mijn auto een stuk makkelijker (ook het afdalen)

Boven de boomgrens werd de wind sterker en volgde een aantal s-bochten en boven gekomen was het tijd om wat te eten en de jas aan te doen en aan mijn favoriete onderdeel van het fietsen in de bergen te beginnen: HET AFDALEN.
De beklimming duurde korter dan het afdalen, er leek maar geen einde aan te komen maar ik heb het overleefd.
Dit was mijn eerste kennismaking met het hooggebergte na het middengebergte van de Vogezen en ik heb met plezier gefietst die dag.
Helaas was ik mijn fototoestel vergeten zodat ik geen bewijs kan laten zien en jullie me op mijn woord moeten geloven. 14 mei 2010 ga ik in de herkansing van de overige kanten van de BERG zodat ik hem van alle kanten heb beklommen en afgedaald. 

   
up