Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

2018

Seizoen 2018  verlaat van start

Je kunt met een fietsclub van alles plannen maar het weer kan altijd spelbreker worden. Afgelopen zondag hadden we dan eindelijk de openingsrit, nadat die een week was uitgesteld vanwege de sneeuw. 70 leden van WTC de Hellen kwamen opdraven voor een verrassingsrit en zij vertrokken in vijf groepen. De rit was volgens de traditie uitgezet door de winnaars van het Hemel- en  het Hellenrijdersklassement.Openingsrit 2

Karin Lokers en John van Kollenburg hadden er werk van gemaakt: over wegen waar we nooit komen en bij kruisingen linksaf waar het anders rechtsaf gaat en omgekeerd. Het weer liet ons behoorlijk in de steek: regen en nog eens regen en dat betekent ook altijd lekke banden; drie in dit geval. Het gebak en de koffie stond klaar bij de “Vijf Eiken” in Rijen.  Dat was ook het moment dat de prijzen voor het modderklassement van de MTB rijders werden uitgedeeld.

Peter Hornman (3e), Harm Dijks (2e) en John van Kollenburg, de modderduivel, waren achtereenvolgens aan de beurt voor een zoen van de voorzitter en een presentje en de hoofdprijs.

 

Tijdens de pauze werd ook nog een kleine vergissing recht gezet. Normaal rijden we de openingsrit altijd met gemixte groepen met een gemiddelde snelheid van ca. 28 km/u. Dit jaar start er ook een 25 km/u groep. Deze had geregeld dat ze met z’n allen present waren.  Na de pauze werden ze weer herenigd om samen de rit verder te rijden. We hopen dat dit initiatief nog veel meer startende fietsers over de streep zal halen om met fietsen te starten.

Na de pauze werden we nog even verrast door een gesloten overweg van het spoor Tilburg – Breda  die gewoon dicht bleef. Na ampel beraad werd door een van de vijf groepen een extra ommetje gereden, wat niemand erg vond en waarna ook zij weer op de uitgezette route terecht kwamen. Daarna ging het met fikse tegenwind, maar gelukkig eindelijk droog, richting eetcafé “Mozes”.Openingsrit 1

Komende zaterdag 17 maart staat dan de eerste klimrit op het programma: “ Berg en Dal”. We hopen dat de weergoden ons daar iets beter gezind zijn. Dan starten we op zondag ook twee keer bij de Deel. Om 9uur voor een tocht naar Ulvenhout en om 10uur voor een iets kortere rit naar Bavel .

Hendrik Dejonckheere

Toercommissie WTC de Hellen

up