Nieuw! Zwift-trainingsavond WTC De Hellen

De corona-lockdown en het winterweer zorgen ervoor dat we minder trainingskilometers kunnen maken. Menigeen heeft de afgelopen jaren dus een smarttrainer aangeschaft en een abonnement op Zwift genomen.

Om de komende maanden de conditie op peil te brengen en het gevoel van samen fietsen weer een beetje naar boven te brengen, hebben een aantal leden het initiatief genomen om een Zwift-trainingsavond te organiseren.

De komende twee maanden (27 januari t/m 31 maart) gaan we hier ervaring mee opdoen en bekijken we of we het volgend winterseizoen hier vanaf het begin af aan invulling aan kunnen geven. De komende weken zullen dus een zoektocht worden, waarbij we op basis van de feedback van de deelnemers, indien gewenst, steeds aanpassingen/verbeteringen aan zullen brengen, zodat we zicht krijgen op wat werkt, en wat juist niet. Het zal dus een interactief geheel worden.

We nodigen jullie graag uit om hieraan deel te nemen.

Wat heb ik nodig om hieraan mee te kunnen doen?
Om hieraan te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een smarttrainer (Tacx, Wahoo, Elite, etc), een computer (laptop, PC, iPad, Iphone, Android-tablet of een Android telefoon) en te beschikken over een Zwift-abonnement. Mocht je wel een smarttrainer hebben en nog geen Zwift-abonnement, en je wil dit proberen, dan zou je een keer gratis (7 dagen) kunnen proberen. Via de volgende link kun Zwift voor de PC/laptop downloaden. Via de App-store (Apple) en Platstore (Android) kun je de App downloaden.

Zwift-Companion App
Naast de Zwift-fietsapplicatie moet je ook Zwift-companion (gratis app) op jouw smartphone installeren. Ook deze app is te vinden in de App-store (Apple) of Play-store (Android). De installatie hiervan spreekt voor zich. Je moet je in de Zwift-Companion-app aanmelden met jouw Zwift-gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe gaat dit in zijn werk?
De organisator, Peter Venhuizen, zal iedere week voor de donderdagavond om 20:00 uur een zogenaamd Meetup-organiseren. De organisatie zal je dan wekelijks uitnodigen voor de Zwift-training.

 

joomplu:3228Om ervoor te zorgen dat de organisator jou kan uitnodigen, moet jij de organisator, Peter Venhuizen, eenmalig via Zwift Companion “volgen”.

Je moet hiervoor in Zwift-Companion rechtsonder op de drie puntjes waarbij de tekst “More” staat klikken. Klik daarna op “Find Zwifters” en zoek “Peter Venhuizen” op. Klik op het poppetje rechts naar de naam van Peter. Vanaf nu volg je de organisator Peter.

Belangrijke informatie

  • Wees op tijd, na 20:00 kun je niet meer aansluiten. (vanaf 19:45 kun je in de meet-up)
  • In eerste instantie zullen we als één groep rijden, waarbij de groep bijeen blijft, maar eenieder op zijn eigen niveau kan trainen. Wellicht dat we later een race-element kunnen inbrengen. Dat is afhankelijk van jullie inbreng.
  • Niet bekend met een Meet-up? Check dit filmpje op internet: How to join a Zwift meetup for the first time on your computer - YouTube

WhatsApp-groep “WTC Zwift”
Om met elkaar in contact te blijven en de organisatie van feedback te kunnen voorzien is een Whatsapp-groep samengesteld. Joop Floris ( 06-22686120 ) is hiervan de beheerder. Geef jouw gegevens aan Joop door als je hiervan lid wil worden. Zo kun je de organisatie ook bereiken voor hulp bij bijvoorbeeld installatie of aanmelden.

We zien jullie graag op onze virtuele trainingsavond.

Organisatie Zwift-trainingsavond WTC De Hellen

Peter Venhuizen, Joop Floris, Hans Hermans

 

up