Wieler Toer Club De Hellen ontwikkel

Inlogformulier

Nieuws 2014

Waarom toch fietsactiviteiten voor de openingsrit

Door: de toercommissie
 
Donderdag, 27 februari 2014
 
Langs deze weg wil de toercommissie een korte toelichting geven op het genomen besluit om in het carnavalsweekend en de week er na extra activiteiten te plannen.

Zoals bekend valt het carnavalsweekend dit jaar precies tussen de sluitingsrit van het veldseizoen (verreden op 22 februari) en de openingsrit van het wegseizoen (staat gepland op 9 maart a.s.).
Wij hebben het nodig geacht om met het oog op de uitvoerbaarheid van ritten in de regio Brabant tot een verplaatsing op de kalender te moeten komen van de veldsluitingsrit en de wegopeningsrit.
  Daarnaast wilden we de leden, die geen behoefte hebben aan het vieren van carnaval faciliteren, door in het carnavalsweekend (1 en 2 maart) een fietsactiviteit voor zowel de weg als in het veld aan te bieden. Hierbij hebben we rekening gehouden met lokale optochten, waardoor uitwijken buiten Brabant voor de wegactiviteit logisch leek. Dit is de rit vanuit Veenendaal geworden.

Tevens hebben we gemeend ook zaterdag 8 maart te moeten betrekken in de afwijkende kalender, waarbij we besloten hebben om hier de rit "Berg en Dal" aan te bieden.

Wij zijn ons bewust van het feit dat dit een afwijking oplevert ten opzichte van andere jaren, hetgeen zeker geen structureel karakter zal krijgen, maar enkel inspeelt op de situatie rond carnaval.
up