Wieler Toer Club De Hellen ontwikkel

Inlogformulier

Nieuws 2014

Persbericht: Streetrace Goirle gaat ondergronds

Door: Erwin Rings.
Stichting Wielerevenementen Goirle
Foto's: May van den Heuvel, Piet Kuijten en ...
Meer info: http://www.streetracegoirle.nl

 
Donderdag, 1 mei 2014
 
joomplu:1072De 4e editie van de populaire Streetrace in Goirle gaat een parcoursvernieuwing meemaken wat nog niet eerder vertoond is. Eenmaal in het winkelcentrum De Hovel gaan de mountainbikers namelijk via de vlakke roltrap naar beneden de parkeerkelder in. Vervolgens komen ze er via een pittige steile klim weer uit. Deze ondergrondse passage zal ruim 200 meter lang zijn. Het totale parcours vol met hindernissen telt 2 km.
joomplu:1073
  Het programma is inmiddels bekend en ook dit jaar kunnen er weer 150 Funklasse bikers starten. In totaal 50 licentiehouders en 50 Elite rijders. Bij de Funklasse zijn slechts nog 15 vrije startplaatsen. De dag begint met 2 kinderwedstrijden en het scholenkampioenschap. Alle wedstrijden worden vakkundig verslagen door het bekende omroepduo in de wielersport: Kees Maas en Hans van Bon.

Verder mag de organisatie verklappen dat er enkele grootheden uit de mountainbike sport aan de start zullen staan van de Elite/Pro wedstrijd. Waaronder Bart Wellens en Bart Aernouts uit Belgie, Simon Gegenheimer, Duits kampioen en de Nederlanders Jeroen Boelen, Patrick van Leeuwen en Corne van Kessel...

Speciale gasten 4e editie Streetrace Goirle

bart brentjens jean paul van poppel michael boogerd
Bij de start van de diverse wedstrijden zullen Michael Boogerd, Jean Paul van Poppel en Bart Brentjens aanwezig zijn. De organisatie is enorm verheugd met de komst van deze wielervedetten. Kortom: wie van fietssport houdt moet op 2e Pinksterdag in Goirle zijn. Naast fantastische wedstrijden zal er veel muziek en entertainment zijn en op het Kloosterplein draait tot 20.00 uur in de avond live DJ Espressivo ! Dit mag je niet missen.

Facts:

  • 2e Pinksterdag, 9 Juni 2014,
  • Centrum Goirle van 10.00 – 20.00 uur,
  • 100 vrijwilligers,
  • 350 mountainbikers,
  • 5000 toeschouwers,
  • terrasjes, muziek en sport.
Voor alle informatie: www.streetracegoirle.nl
up