Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Nieuws 2014

EXCLUSIEF voor WTC de Hellen leden: NIEUWE HELDEN - in het hart van de Tour

Door: evenementencommissie
 
Vrijdag, 23 mei 2014
 
Na te zijn getipt door Jeffry Mooijman is de evenementencommissie er in geslaagd om “speciaal voor de leden van WTC de Hellen” de film “Nieuwe Helden” naar Goirle te halen!!

web poster nieuwe helden  Plaats  :  RINGS-Goirle
Datum  :  Woensdagavond, 2 juli
Zaal open  :  19.30 uur
Aanvang film  :  20:15 uur
Entree  :  Leden van WTC de Hellen € 3,--  Introducees € 5,--
Inclusief gratis kopje koffie
Aanmelden  :  Uiterlijk woensdag 25 juni 
via Aanmelden activiteit.
Betalen bij binnenkomst.

Na afloop van de film is er uiteraard nog gelegenheid om gezellig wat te drinken. Bovendien is er ruim gelegenheid de winkel van RINGS-Goirle te bezoeken.
  De film gaat over:
Nieuwe Helden - In het hart van de Tour is het unieke inside-verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen. In de honderdste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Dicht op de huid, in cinema vérité stijl, volgt de film van Dirk Jan Roeleven het jonge team. We zijn er bij in de hotelkamers, als de renners gemasseerd worden en in de teambus. We zijn er bij als sprinttalent Marcel Kittel zijn teamgenoten een mooie bonus – “een Rolex?” – belooft bij een etappeoverwinning. We zijn er bij als sprintfavoriet Mark Cavendish zijn concurrent Tom Veelers van Argos vlak voor de finish ten val brengt. We zien het bloed en de wonden en voelen zijn teleurstelling en frustratie.

Marcel Kittel en zijn team schrijven geschiedenis. Niet alleen wint Argos de eerste etappe, waarmee ze de gele trui pakken, maar ook nog twee andere etappes. Voor het team is het echter een ware uitputtingsslag. Tom Veelers is de eerste die moet lossen. Tijdens een eenzame afdaling van een Alpenreus verlaat hij op dramatische wijze de Tour. Was zijn herstel met doping anders gegaan? Naar het eind toe is de vraag: hoe ver zijn Marcel en de anderen bereid te gaan? Hoever kunnen ze nog gaan? Wie is nog sterk genoeg om in Parijs gangmaker te zijn voor Kittel? Vlak voor de finale in Parijs probeert Cavendish zijn uitdager Kittel nog te intimideren. Maar wie komt er in de bloedstollende finale als eerste over de streep?
up