Wieler Toer Club De Hellen ontwikkel

Inlogformulier

Nieuws 2014

Wie wil deelnemen aan de Yellow Jersey Classic op 13 september

Door: Arno Brouw
 
Maandag, 21 juli 2014
 

joomplu:1483Door de organisatie van de Yellow Jersey Classic, in de persoon van Marijn Wagtmans (ook als eigenaar van Rogelli die als hoofdsponsor optreedt voor deze tocht), is mij gevraagd of wij als vereniging met een team van zo'n 8 personen hieraan wil deelnemen (op deze dag staat ook de tocht "Rhenen-Rheden-Rhenen" op de agenda). Mij is gevraagd of ik hem deze week nog uitsluitsel kan geven over deelname van een team van onze vereniging.
De deelnamekosten bedragen € 15,- per persoon en voor dit bedrag krijg je een goody bag, bidon, reep en verzorgde pauze. De bijdrage zal voor een groot deel naar een goed doel worden overgemaakt.

Mijn vraag derhalve: Wie wil op 13 september ('s middags) samen met Nederlandse gele trui winnaars deze tocht rijden als team "WTC De Hellen"? (ik zoek een team van zo'n 8 personen dus bij grote interesse zullen de eerste aanmeldingen onze vereniging vertegenwoordigen)

Aanmelding telefonisch of per e-mail bij Arno Brouw: 06-16311481 / bikezilla@ziggo.nljoomplu:1486

Informatie over de tocht:
Voor een wielerliefhebber gaat er niets boven de gele trui. Wim van Est uit St. Willebrord was onze eerste landgenoot die, in 1951, het felbegeerde tricot veroverde. Minstens zo uitzonderlijk: St. Willebrord bracht nog meer gele truidragers voort. Wat te denken van Wout Wagtmans – twaalf keer. Jacques Hanegraaf en Rini Wagtmans droegen respectievelijk twee en een dag het shirt der shirts.

  joomplu:1485Vier van de zeventien nationale gele truidragers zijn sterk verbonden (geweest) met St. Willebrord. Over de magie van een klein dorp gesproken.

In 2012 kwam Rini Wagtmans in samenwerking en in overleg met wijlen Jan Suijkerbuijk op het idee voor het opzetten van de Yellow Jersey Classic, een mogelijkheid enthousiaste fietsliefhebbers in het gezelschap van Nederlandse gele truidragers over de West-Brabantse wegen te laten rijden. Hun idee sloeg aan en bleek in een behoefte te voorzien. De Yellow Jersey Classic onderscheidt zich niet alleen van andere classics door de aanwezigheid van de prominenten, maar ook door het als peloton afleggen van het traject; met voorrijwagen, bezemwagen en politie-begeleiding. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 250, inclusief de coryfeeën.

Dit jaar wordt de Yellow Jersey Classic gereden op zaterdag 13 september. Deze tocht rijd je als peloton met voorrijders en onder begeleiding van politiemotoren. Ik heb een eerste opzet van de route gezien en deze zal in de omgeving van de gemeente Rucphen en St. Willibrord worden gereden. De tocht is zo'n 85 kilometer lang en er wordt gereden met een snelheid van rond de 28 km/u.

Links voor verdere informatie:
www.facebook.com/YellowJerseyClassic
www.yellowjerseyclassic.com

joomplu:1484

 

up